Видео

ВИДЕО: Поглед низ прозорот на вселената: Како изгледа заоѓањето на Месечината од вселената

Овде на Земјата, кога сакаме да се воодушевуваме на некој природен феномен, а притоа да сакаме романтична атмосфера, многу често се одлучуваме за набљудување на заоѓањето на Месечината.

При патувањата во вселената, астронаутите ја имаат шансата во еден ден, односно 24 часа, 16 пати да го набљудуваат изгревањето и заоѓањето на Сонцето.

Астронаутката на НАСА, Ен Меккејн, која моментално се наоѓа на Меѓународната Вселенска Станица, на Твитер објави прекрасна снимка од заоѓањето на Месечината.

Прочитајте и...  ПОЗИТИВ НА ДЕНОТ: Првите чекорчиња на оваа жирафа ќе ви го направат денот поубав

Најпопуларно


To Top