in

ВИДЕО: Река која тече во пет бои е најубавата река во светот

Реката Кано Кристалес во Колумбија важи за најубава и најчудна во светот. Нејзиното име во превод значи „Кристален канал“, но најпозната е како „Реката со пет бои“ или „Течно виножито“ бидејќи изгледа токму така.

Поголемиот дел од годината Кано Кристалес е како и секоја друга река, но кон крајот на јули таа процветува и експлодира во живописни бои. Во неа се мешаат жолтата, зелената, сината, црната и црвената, со сите свои нијанси, преклопувања, контрасти и даваат неверојатна глетка.

Прочитајте и...  Како изгледа најпрактичниот велосипед на светот?

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote