Видео

ВИДЕО: Скулптура која се шири додека одите низ неа

Насија Инглесис е уметник и дизајнер од Грција. Нејзината скулптура, “непослушност” била изградена во текот на 9 месеци од неа и цел тим инженери. Скулптурата е долга 56 метри, висока околу 10 стапки, и може да се прошири и до 5 метри.
Насија е ко-основач на Studio INI, експериментално студио за дизајн.

Прочитајте и...  Овој уметник ги користи своите вештини за везење за да ги претвори сувите лисја во уметнички дела

Најпопуларно


To Top