Македонија

Владата донесе одлука: Дозволено шетање миленици за време на викендите, погледнете во колку часот

Владата одлучи да им излезе во пресрет на сопствениците на миленичиња во врска со полицискиот час за време на викенд.

„На денешната седница донесовме измени на уредбата за ограничено движење за да им се излезе во пресрет на домашните миленици – за време на викендите дозволено е шетање на милениците од 20:00 до 20:30 часот, најмногу до 100 метри оддалеченост од живеалиштето, без групирање.“, стои во објавата на премиерот Оливер Спасовски на Twitter.

Прочитајте и...  Да бидеме хумани и да му помогнеме на малиот Лео

Најпопуларно

To Top