Македонија

Во Куманово полициски час: Од вечерва до понеделник граѓаните имаат целосна забрана за движење

Владата донесе одлука за забрана и посебен режим на движењето на населението (полициски час) во Општина Куманово, и тоа целосна забрана за време на викенд, почнувајќи од 21:00 часот во петок (денес) до 05:00 часот во понеделник.

Во работните денови, од понеделник до петок, забраната важи секој ден во периодот од 16:00 до 05:00 часот.

За земјоделските активности, дозволено е движење во рамки на територијата (атарот) на селата, исклучиво за работните потреби.

Прочитајте и...  Македонски девојчиња од „Арт Балет“ победија на натпревар во Москва (ВИДЕО)

Најпопуларно

To Top