Македонија

Во тајна група на „Телеграм“ се споделуваат порнографски видеа и фотографии од малолетни девојчиња

На телекомуникациската апликација „Телеграм“, која функционира на сличен начин како познатата „Вајбер“ (Viber) веќе со недели функционира група во која засега има над 7.400 членови, а се споделуваат експлицитни фотографии и порнографски видеа од девојчиња од Македонија, дел од нив малолетни. „А1он“ истражуваше кој и како ја креирал оваа тајна група.

Таа е позната како „Јавна соба“, а за нејзиното постоење се шпекулира веќе еден месец, но сега јавно се осмелија да проговорат дури и професори од средните училишта кои се загрижени за безбедноста на учениците, но и општо, за приватноста на оние чии слики се споделуваат без нивно знаење.

Прочитајте повеќе на А1ОН

Прочитајте и...  Денеска е Свети апостол Симон Зилот

Најпопуларно

To Top