in

ВОЛШЕБНО: Фестивал на песочни скулптури во Остенде

Во белгискиот град Остенде отворен е фестивал на песочни скулптури наречен „Dreams“.

fotografija dana aps AP Virginia Mayo 341959197

За овој фестивал се користи повеќе од 4.000 тони песок од кои се прават околу 65 бајковити фигури и повеќе од 20 композиции кои освен со песок се оживеани и од фотоапаратите на граѓаните и посетителите на градот.

Прочитајте и...  14 страшни фотографии кои покажуваат како е да се живее во ковчег-апартмани во Хонг Конг

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote