in

Фотографии од медицината во минатото поради кои ќе бидете среќни што живеете во 2019 година

Медицината што ја знаеме денес е далеку од совршена, но е најсовршената досега позната на човекот. Во минатото пак, медицината на моменти била повеќе од бизарна. Погледнете ги овие морничави фотографии кои ни покажуваат како изгледале медицинските третмани во минатото.

Фотографија од една од првите операции при која се користел етер како анестетик.

На докторите им било забрането да ги допираат женските тела. Наместо тоа, тие користеле анатомски модели за да можат жените да им покажат на докторите каде биле повредени.

Физикална терапија

Еве еден од многуте бизарни, несреќни начини кои лекарите ги користеле за лекување на ментално болни лица. Секој пациент е завиткан во влажна постелнина.

Оваа жена ја прикажува вештачката нога, но премногу и е срам да го покаже своето лице.

Погледнете уште 5 фотографии на следната страна.

Прочитајте и...  17 фотографии кои докажуваат дека гените се неверојатни

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote