in

Врвот на Хималаите конечно видлив после 30 години!

Како што се повеќе луѓе остануваат дома поради рестрикциите, загадувањето на воздухот почна да се намалува.

Еден од најзабележителните примери на овој феномен се појави во Џаландхар, Индија.

Имено, последните 30 години погледот до хималаите беше попречен од густата магла од чад која постојано беше присутна. Сега, улиците се празни и возилата кои обично испуштаат чад се во гаражите.

Фотографите кои живеат на 200 километри оддалеченост од планинискиот венец направија неколку неверојатни фотографии на кои се гледаат врвовите покриени со снег.

Прочитајте и...  Елтон Џон: Мадона е евтина стриптизета!

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote