in

„За да те пронајдам“ – Сезона 2, Епизода 10

zadatepronajdam

Автор

Велат дека двајца кои се сакаат никој не може да ги раздели, дури ни смртта…

Софија

Времето беше исто, како секој претходен ден, како ништо никогаш да не се менува тука. Нема ден, нема ноќ, има само привидна светлина доволна за да ме остави во конфузија. Нема звуци, ништо нема, празно е. Се вртам во круг и се обидувам да сфатам што по ѓаволите се случува, каде сум и како постојам, и зошто не се чувствувам исполнето покрај Лео, што недостасувa. Запирам, удирам со телото во нешто, но пред мене нема ништо. Се враќам чекор наназад и повторно го поминувам истото место, овој пат нема ништо. Продолжувам да се движам и повторно се удирам во нешто, а на патот повторно нема ништо. Потоа чуствувам допир на рамото и бакнеж на вратот, сигурна сум дека е Лео, ја исправувам главата, но нема никој, апсолутно никој.

Претходната епизода прочитајте ја ТУКA.

Прочитајте и...  „За да те пронајдам“ – Сезона 1, Епизода 2


ivona markovska

Ивона Марковска е родена на 10.9.2002 година, а живее и учи средно училиште во Битола. Има објавено две книги, „Пронаоѓање“ – нејзиното прво дело кое е издадено самостојно, а втората книга „Аурора“ е издадена под издавачката куќа Култура.

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote