in

„За да те пронајдам“ – Сезона 2, Епизода 5

zadatepronajdam

Софија

Тишината која ја демнееше оваа шума ми ги гризеше коските, ушите ме болеа бидејќи ништо неможев да слушнам. Како да сум во вакум, како да сум изолирана од се и сешто, како да постојам ама не постојам, како да сум жива ама не сум. Во главата сеуште размислував за варијантата дека можеби сум вампир, бидејќи само таа можност беше логична. Животот го поминав верувајќи во натприродно, читајќи научна фантастика, и секогаш се воодушевував, но всушност, доколку сега, ова е мојата реалност, вампирска реалност, незнам колку сакам да е вистина. Додека шетав наокулу, како изгубен клован од циркус, и ги разгледував моите способности, пред мене повторно се појави сенката, овојпат не се уплашив, бев уверена дека сум вампир, всушност тој или таа треба да се плаши од мене. Направив чекор на напред, под мене крцна една гранка, и потоа ја видов сенката, е тогаш пивторно се укочив, како античка грчка скулптура. Ова е премногу….

Прочитајте и...  „За да те пронајдам“ – Сезона 2, Епизода 11

Претходната епизода прочитајте ја ТУКA.ivona markovska

Ивона Марковска е родена на 10.9.2002 година, а живее и учи средно училиште во Битола. Има објавено две книги, „Пронаоѓање“ – нејзиното прво дело кое е издадено самостојно, а втората книга „Аурора“ е издадена под издавачката куќа Култура.

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote