in

„За да те пронајдам“ – Сезона 2, Епизода 7

zadatepronajdam

Лео

Бев изгубен во времето, откорнат од телото, а сепак живеев само за неа. Се прашувам дали ќе може да ме види, иако не се гледам? Дали ќе ме сака, иако ме може да ме прегрне? Дали ќе ме љуби, иако не може да ме бакне и да ме допре?

Ох, што згрешивме ние? Зошто ни во смртта не можеме да сме заедно? 

Излегов од езерото и го следев инстинктот.

Тој ме одведе кај неа. Ама тоа што го видов беше чудо.

Таа, Софија, се балнуваше со моето тело. Но тоа небев јас. Тоа беше некој друг, нешто друго. Ова беше тестот на нашата љубов.

Претходната епизода прочитајте ја ТУКA.ivona markovska

Ивона Марковска е родена на 10.9.2002 година, а живее и учи средно училиште во Битола. Има објавено две книги, „Пронаоѓање“ – нејзиното прво дело кое е издадено самостојно, а втората книга „Аурора“ е издадена под издавачката куќа Култура.

Прочитајте и...  „За да те пронајдам“ - Сезона 1, Епизода 4

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote