in

За сите љубители на мачки – уметник креира минималистички цртежи од малите миленичиња

Да си признаеме: мачките се малку чудни. Можеме да ги пронајдеме во најчудните позиции и тоа да им е нормално. Daily Purr, уметник од Латвија, создава, како што тој сам ги нарекува “глупави цртежи од мачки од секојдневието“, за да ги прикаже во нивните најчудни ситуации. Во неговиот минималистички стил ги рекреира познатите мачки од интернетот, но исто така и мачките кои неговите обожаватели му ги праќаат.

Прочитајте и...  Овие албино животни ќе ви покажат дека не ви треба боја за да бидете убави

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote