in

„Закачалки на добрината“ – браво за хуманоста!

„Ако имаш – донеси, ако немаш – земи“ е акцијата која топли срца и душа во соседна Србија.

Речиси во сите градови населението помага на своите сограѓани на кои им е потребна помош во студените денови.

На закачалки поставени на огради, ѕидови, дрвја – граѓаните закачуваат храна и облека, а оние кои немаат – доаѓаат и земаат што им е потребно.

И сето ова без никаква галама и кревање прашина. Тивко, а хумано.

Проектот „Закачалки на добрината“ е активен речиси во цела Србија.

Ова е акција за пример која треба да се преземе и активира и кај нас.

Извор: crnobelo.com

Прочитајте и...  Озил и неговата вереница ќе платат операции за 1000 деца од целиот свет

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote