in

Занемарувачки знаци кои што укажуваат на сериозна болест

Ништо не е онака како што изгледа. Симптомите започнуваат од мали промени, кои често се незабележителни, мислиме дека ништо не ни е, незнаејќи до какви се последици може да доведат. Еве дел од занемарувачките знаци на нашето тело, кои што укажуваат на сериозна болест.

eye 2323146 1920 fb

СЕТИЛО ЗА МИРИС

Слабеење на сетилото за мирис може е знак кој укажува на почеток на Алцхајмерова болест. Промените се случуваат во нервните завршетоци во внатрешноста на носот и се поврзани со одредени делови од мозокот, кои пак се поврзани со оваа болест.

НОКТИ

Здравите нокти немаат задебелување и имаат здрава розова боја. Ако забележите црвенило или задебелување под ноктите, тоа може да биде знак на Лупус. Тоа е автоимуна болест која ги напаѓа здравите ткива.

КОСА

Нарушената функцијата на Тироидната жлезда влијае на хормоните во телото, вклучувајќи ги и оние поврзани со растот на косата. Ако забележите дека вашата коса брзо опаѓа, или имате мала видна ќелавост, постои можност дека нешто не е во ред со работата на тироидеата.

Прочитајте и...  Вегетаријанците и веганите први во редот за мозочен удар

ЛОШ ЗДИВ

Ако имате лош здив, логично е – лоша орална хигиена и расипување на забите. Само кога би знаеле колку тоа може да ви биде проблем во подоцнежни години. Има можност и за компликации со забната коска,како и проблеми со МОЗОКОТ. Кај мажи укажува и на можен проблем со ерекција.

ОЧИ

Проширени очни капилари, можат да бидат показател за намален интелект, а со тек на време и показател на ДЕМЕНЦИЈА. Во подоцнежни години

Според лекарите, телото е наш најголем доктор, дококлку будно ги следиме несекојдневните промени, самите може да превенираме многу болести.

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote