in

Запознајте го Пепеланџело- руска уметничка го црта ликот на Пепе во највеличенствените дела

Добредојдовте во Пепеланџело- ексклузивно место каде што на сите слики со масло на платно се појавува добро познатиот лик на жабата Пепе. Маестралниот уметник кој се крие зад овие дела е русинката Олга Вишневски.

Жабата Пепе е многу популарно интернет меме. Зелена, дебела жаба со човечко тело. Пепе најпрво се појавува во стрипот на Мет Фјури наречен „Момчешки Клуб“. Станува интернет меме кога се појавува на MySpaceво 2008 година. До крајот на 2015 Пепе е едно од најкористените мемиња на 4chan и Tumblr.

Прочитајте и...  На Бер Грилс му се заканува казна поради сварена жаба при „преживување“ во Бугарија

Што мислите?

-1 Поени
Upvote Downvote