in

Земји во кои живеат најмногу природни русокоси- Каде е Македонија на оваа листа?

За сите оние кои се љубители на светлата коса еве во кои држави може да сретнете најмногу русокоси.

Во централните скандинавски земји живеат најмногу русокоси, па така 8 од 10 жени кои ќе ги сретнете имаат руса коса.

Норвешка, Шведска и Финска се земји каде дури 80% од жените се природни русокоси.

Со нешто помал процент следуваат балтичките земји, како и источниот дел на Велика Британија.

Од друга страна, Медитеранското подрачје има многу малку природни русокоси, па нивниот број е 1 од 10.

Интересно е дека на оваа мапа Македонија е поделена- додека во источниот дел на Македонија може да сретнете околу 20% природни русокоси, во западниот дел тие се многу малку.

Прочитајте и...  Вистинската приказна зад дизниевата бајка „Снежана и седумте џуџиња“

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote