in

Жената која го згрози светот повторно провоцира: „Не ми е жал апсолутно за ништо, ќе продолжам да ловам“

TELEMMGLPICT000168240700 trans NvBQzQNjv4BqX pVSJcq69GW5QzlHgTiT9V8zokU9Vj5kZzEgPGTWlA

Тес Томпсон од Кентаки објави фотографија со мртва жирафа  која ја убила во сафари во Јужна Африка, минатата година, па со тоа предизвика големо внимание, но и го згрози светот со нејзината постапка.

“Молитвите ми се исполнија, бидејќи денес ми се оствари сонот. Го погледнав тој редок пример на мажјак на црна жирафа и го следев некое време. Веднаш знаев дека тоа е тој. Имаше повеќе од 18 години и 1,800 килограми. Бев благословена што од него успеав да извлечам околу 900 килограми месо”, напишала таа под објавата.

Скоро една година подоцна, таа се огласи во интевју за СНН и повторно ја шокираше јавноста.

„Тоа ми е хоби исакам тоа да го работам“ рекла таа.

За CNN рекла дека месото од жирафата го јадела заедно со нејзиното семејство, а од кожата наравила перничиња и санндак за чување на пушката.

„Многумина мислат дека е лесно да се повлече чклапалото, но не е баш така.Тоа е најтешкиот дел, но во тој процес стекнувате поголема почитт за животноти и за тоа низ кое поминува.

Животните се на светот поради нас, да ги ловиме и да ги јадеме“ рекла таа и нагласила дека никогашп не би учезтвувала во убивање на животни а тоа да не е мисија за спасување на пчанетата.

Прочитајте и...  ВИДЕО: Ова е песната која ќе ја претставува Македонија на Евровизија 2020

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote