in

Животинско царство: Нежни моменти на родителство

Родителската љубов кон децата не познава граници, а тоа се однесува како за нас така и за нашите пријатели – животни. На овие фотографии ќе препознаете многу нежни моменти од детството кои и вие самите сте ги доживеале како родител или дете.

600450 roditelji 805871925

Еколозите имаат навика да ги одвојуваат животните во две групи врз основа на родителството – К и Р категорија.

К категорија вклучува животни како што се слонови, мачки и нас – животни кои имаат релативно помало потомство. Помалото потомство бара повеќе внимание и родителска грижа на која ние сме навикнати. Родителите од Р категорија имаат многу поголемо потомство каде секоја единка има мала шанса да преживее.

Погледнете повеќе на следната страна.

Прочитајте и...  Бебињата не треба да ги бакнува никој освен мајката: Еве зошто- педијатрите предупредуваат!

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote