in

Зоолошката градина во Лондон објави рендген слики на животни

Да се открие она што не е видливо со голо око е откритие на луѓето на кое долго време се радуваа – од фотографии на галактички пинџии до бактерии кои пливаат под леќата на микроскопот се до рендген на коски скриени под телото.

Ветеринарниот тим на зоолошката градина ZSL во Лондон ни помага да се препуштиме на нашата љубопитност, преку објавување на рендгенски слики од нивните 18.000 животни.

“Ние можеме да кажеме многу за здравјето на животните од гледање на рендген – од силата на нивните коски до тоа колку здраво им е срцето”, вели Хедер Макинтош, ветеринарна медицинска сестра на Златолд зоолошката градина во Лондон. “Тие се од витално значење за нашата работа, и иако можеме да видиме уникатни рендгени прилично често, сепак сметаме дека тие се апсолутно фасцинантни”.

Отровен брадавичар (Heloderma suspectum)


Голем влакнест оклопник (Chaetophractus villosus)

Пченка змија (Pantherophis guttatus)

Големоглава желка (Platysternon megacephalum)

Гуштер Геко ( Gekko Gecko )

Прочитајте и...  Овие 10 фотографии од слончиња се најубавото нешто што ќе го видите денес

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote