in

Зошто е толку тешко да се направи вакцина за КОВИД–19?

Фармацевтските компании низ целиот свет сега се во трка со времето, се борат што побргу да изработат вакцина за коронавирусот.

Вирусот многу брзо мутира и доколку сега направите вакцина, таа за половина година нема да биде ефективна. Тоа е навистина многу слично со сезонскиот грип, односно единствената разлика е што сезонскиот грип не мутира толку брзо.

Досега можеме да констатираме дека немаме лек кој ги дава посакуваните позитивни резултати во борбата против COVID – 19.

Речиси секој ќе биде заразен – порано или подоцна, вели руски директор на фармацевтска компанија во интервју за RT. Погледнете го видеото.

Прочитајте и...  Поштар ги разубавува карантинските денови на луѓето доставувајќи пошта во смешни костими

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote